Södra Skåne | Öppen mån-tors 9-17 | 040-162700

Tvätt av lösa matto

Det finns ingen matta som vi inte kan tvätta. Sedan företaget grundades 2005 har vi förfinat våra metoder för mattrengöring och -tvätt. Vi skräddarsyr behandlingen efter mattans typ och beskaffenhet, så att matta får en effektiv men skonsam tvätt.

Vi är specialister på att rengöra:

Kelimmattor. Ryamattor. Wiltonmattor. Sisalmattor. Herdemattor. Pappersmattor. Handtuftade mattor. Äkta mattor. Dukmattor. HAY-mattor. Orientaliska mattor. Silkesmattor. Moderna mattor. Marockanska mattor. Kinesiska mattor. Sisalmattor. Rölakan mattor. Trasmattor.

Vår matt-tvätt

Mattpiskning:
Innan vi påbörjar själva mattvätten, ser vi till att piska mattan ordentligt, eftersom det är av stor  vikt för tvättens kvalitet och mattans livslängd att sand, damm och lösa partiklar tas bort från mattan före tvätt. Sand kan t.ex. inte tvättas bort från en matta, eftersom knutarna på den våta mattan är spända och håller kvar sanden. Därför kan inte mattan tvättas helt ren och sandkornen tas inte bort. Sandkornen kommer därefter att slita på mattan nedifrån och detta kommer att hämma mattans livslängd, som i värsta fall reduceras betydligt.

Fläckbehandling:
Dessvärre får vi ofta in mattorna först till tvätten först när det finns synliga fläckar eller skador på ytan – även fastän själva mattan länge varit smutsig. Med våra speciella tekniker och specialutvecklade såpor har vi möjligheter att behandla och ta bort envisa fläckar efter t.ex. urin, spya och kaffe, men måste ibland ge upp eftersom vi inte kan få bort dessa fläckar utan att skada mattan.

Tvätten:
För matt-tvätt behövs ett särskilt handfat som är specialtillverkat för syftet och utvecklat här på företaget. Samma sak gäller för vår särskilda såpa som har ett noggrant anpassat lanolin-innehåll, så att ullen inte avfettas under rengöringen, utan bevarar sina smutsavvisande egenskaper, sin särskilda glans och karaktäristiska slitstyrka som gör äkta mattor praktiskt taget outslitliga under förutsättning att de får rätt vård och skötsel.

Efter förbehandlingen av mattan genomförs själva tvätten. Efter att mattan har simmat runt i ett handfat på över tusen liter, utför vi huvudtvätten som sker platt på golvet. Behandlingen av en matta anpassas alltid till mattans typ. Sist men inte minst eftertvättas, sköljs och pressas mattan i Europas största specialanläggning för tvätt av mattor.

Torkning:
Efter tvätten hänger vi upp den våta mattan på tork i vårt torkrum, där den får hänga i 7-8 timmar. I torkrummet har vi en temperatur som säkerställer att eventuella kvalster eller mal inte kan överleva i mattan.

Avslutningsvis inspekteras mattan och eventuella fläckar efterbehandlas. Vid behov tvättas mattan på nytt. Detta sker utan extra kostnader.

Den kvalitet och behandling vi utför i vår hantering och tvätt av äkta mattor och andra anpassade mattor, går inte jämföras med andra kemtvättar i Sverige. Är det inte dyrt? Nej, tack vare vår erfarenhet, specialutvecklade tvättanläggning och volym, kan vi erbjuda rimliga priser.

Impregnering

Vi kan erbjuda impregnering av mattor efter tvätt. En impregnering gör mattan mindre sårbar för fläckar och smuts. Därför hålls mattorna rena längre. Vi rekommenderar impregnering av flatvävda mattor och sisalmattor.

Nytt mattunderlag

Ett underlag säkerställer att mattan inte glider runt på golvet. Med ett bra mattunderlag slipper du  att mattan glider runt och mattan ligger fast så att den blir lättare att dammsuga. Vi säljer mattunderlag till ett rimligt pris.

MATT-TVÄTTEN AF 2004 AB

KONTAKTINFO

Södra Fiskehamnen
216 12 Limhamn
c/o Sydsegel

 

ÖPPET

Vi hämtar och levererar i södra Skåne. Ring 040-162700 mån till tors 9-17 för att beställa eller andra frågor. Eller fyll i vårt kontaktformulär.

Lämna du själv in på vår adress i Limhamn uppmanar vi dig att ringa 0737 00 55 57 för att boka tid innan du kommer. Öppen mån till fre 9-17 (12-13 lunch).