Södra Skåne | Öppen mån-tors 9-17 | 040-162700

Tvätt av äkta mattor

I över 15 år har vi hjälpt svenskarna att få vackra och nytvättade mattor med våra professionella tvätt av äkta mattor. Vi har sedan 1958 kontinuerligt arbetat med att utveckla skonsamma och effektiva tvätt- och rengöringstekniker, som tar hänsyn till fina material och den unika förarbetningen av ullen, som karaktäriserar äkta mattor. Vi har erbjudit vårt tvätt av äkta mattor i Sverige sedan 2005

Vad är en äkta matta?

En äkta matta är en matta som gjorts för hand till skillnad från en maskingjord matta. Det är lätt att se skillnad. Lägg mattan med baksidan upp och titta på detaljerna. En äkta matta kommer alltid att vara en smula skev och oenhetlig, medan en maskinvävd matta är perfekt och helt jämn. En äkta matta kan vara handknuten, handvävd eller handtuftad. Men med tiden har äkta mattor blivit ett begrepp som refererar till mattor som är gjorda i länderna kring det gamla Persien (ett område som sträcker sig från Nordafrika och Balkan i väst till Kina i öst).

tvätt av äkta matta

Så utför vi vår tvätt av äkta mattor

1. Mattan piskas så att sand och andra lösa partiklar frigörs innan tvätten.

2. Eventuella fläckar förbehandlas.

3. Mattan förtvättas i ett stort handfat.

4. Mattan tvättas individuellt platt på golvet.

5. Som sista steg i tvättprocessen, körs mattan igenom Europas största specialanläggning för tvätt och sköljning av mattor.

6. Mattan torkas i ett torkrum i 6-8 timmar.

7. Mattan inspekteras och eventuella fläckar och märken efterbehandlas.

8. Avslutningsvis packas mattan så att den är klar att lämnas tillbaka.

tvätt av äkta matta

Reparation

Matt-Tvätten kan erbjuda professionell reparation av äkta mattor på vår egen
reparationsavdelning. Vi kan reparera fransar och kanter till ett rimligt pris. Vi kan även ta hand om större reparationer och restaurering av äkta mattor som hål och skador efter malangrepp.

Malimpregnering

Varken kvalster eller mal överlever i mattan efter vår mattrengöring. Men om man har problem med mal kan det vara klokt att malimpregnera mattan, så att den är säker mot framtida malangrepp. Vi tvättar in ett ämne i mattan och värmefixerar den, så att mal inte har lust att bosätta sig i mattan.

Expertis inom Tvätt av Äkta Mattor sedan 2005

Sedan 2005 har Matt-Tvatten.se varit den föredragna partnern för de som värdesätter högkvalitativ tvätt av äkta mattor. Vår långa erfarenhet och dedikation till branschens bästa praxis gör oss till en pålitlig aktör inom området. Vi förstår vikten av att vårda och bevara dina värdefulla mattor, och vår expertis sträcker sig över olika typer av material och mönster.

För att göra processen ännu enklare för dig erbjuder vi en bekväm hämtning och leverans av dina mattor direkt till din adress. Vår service sträcker sig över det södra Sverige, vilket ger dig möjligheten att njuta av renade och fräscha mattor utan att behöva lämna ditt hem. Allt detta till ett överkomligt pris av endast 200 kr. Vi tror på att göra tvättprocessen smidig och stressfri för våra kunder.

MATT-TVÄTTEN AF 2004 AB

KONTAKTINFO

Södra Fiskehamnen
216 12 Limhamn
c/o Sydsegel

 

ÖPPET

Vi hämtar och levererar i södra Skåne. Ring 040-162700 mån till tors 9-17 för att beställa eller andra frågor. Eller fyll i vårt kontaktformulär.

Lämna du själv in på vår adress i Limhamn uppmanar vi dig att ringa 0737 00 55 57 för att boka tid innan du kommer. Öppen mån till fre 9-17 (12-13 lunch).