Tvätt av äkta mattor

Matt-Tvättens huvudverksamhet är tvätt av äkta mattor, vi har mer än 50 års erfarenhet av detta.

Vår matta tvättas

I vår matt-tvätt tar vi hand om flera saker.

Vi tvättar mattorna i i stora specialtillverkade tvättkar. Tvättningen är om den utförs på rätt sätt, det bästa för ullen i mattan och ger samtidigt det bästa resultatet när smuts och fläckar ska avlägsnas.

Vi tvättar mattorna med en speciciell fettvål som innehåller lanolin, så at tullen inte avfettas utan bevarar sin lyster, slitstyrka och smutsavvisande förmåga.

En sak som är viktig i anslutning till tvätt av en matta är att mattan, innan den tvättas, piskas ordentligt så att sand, damm och andra partiklar frigörs från mattan. Om sand inte avlägsnas från mattans botten sliter den på mattan nerifrån. Sand kan intet tvättas bort från en matta. När mattan är våt är knutarna i mattans botten spända och håller däför kvar sanden och mattan bliver därför inte helt ren.

Det är viktigt att tvätta rent en matta utan att skada den, en annan viktig sak är att avlägsna fläckar och reparera skador som inte går bort i tvätt.

Vi har naturligvis stora möjligheter avlägsna fläckar. Oftast kommer en matta först in för tvätt när man har spillt på den, trots att den har varit smutsig länge.

Det är inte så lätt att ta bort alla typer av fläckar. De svåraste är fläckar av urin, uppkastning och kaffe. Om det finns missfärgningar på en matta, efter exempelvis en vattenskada, kan dessa oftast avlägsnas helt.

Vi har under många år utvecklat tekniker till att ta bort missfärgningar och vi har stora kunskaper på detta område.

Torkningen av mattan sker vid en temperatur på över 65 C. Det säkerställer att dammkvalster och eventuella malar inte överlever i mattan.

Bilden till vänster visar en gl. Turkisk ushak filt 400 x 500 sätts i vårt tvätt- och sköljningssystem, och i den andra bilden kommer mattan ut ur tvättlinjen efter sista sköljningen och trycket.

Om os

PRISER
Köröversikt
Erbjudanden
Kontakta oss