Reparation av äkta mattor

På Matt-Tvätten utför vi professionell reparation av äkta mattor. Vi tillhandahåller alltid ett icke-bindande erbjudande oavsett reparationens omfattning.

Om mattan börjat gå upp i fransar eller kanter bör mattan repareras. Om man inte gör detta kommer mattan långsamt att ligga och nysta upp sig på golvet, och mattans värde kommer att sjunka i takt med uppnystningen.

Reparation av uppnystade fransar och slitna veck på långsidorna är en allmän underhållsreparation som inte är så dyr att utföra, i synnerhet om reparationen görs innan skadorna blivit omfattande.

Hål, slitskador och brännmärken kan repareras så de inte kan ses. Om det är ett hål i mattan placeras nya vävtrådar i hålet och det knyts en ny väv med färger och garn som passaar med mattans mönster.

Denna typ av reparation är vid större skador ganska dyr och den skadad mattan måste vara värdefull för att reparatioenen skall kunna försvaras.

Vi ger alltid ett icke-bindande kostnadsförslag oavsett reparationens omfattning.

Om problemet är att mattan ”bucklar” eller ”korvar” sig kan även detta lösas. Vi kan sträcka ut, jämna till mattan så den ligger platt mot golvet.

En matta som är skrynklig eller bucklig slits ojämnt eftersom slitaget är mycket större på toppen av bucklorna än på resten av mattan.

Utöver att att den inte ser snyggt ut och att det inte är praktiskt att mattan är bucklig eller skrynklig, så skadas den långsamt men säkert.

Exempel på reparationer

Övre delen av denna mantels huva är skuren så att mattans ursprungliga färger visas igen.

Mattor som sträcker sig så att de därefter kommer att ligga smidigt och snyggt på golvet.

Om os

PRISER
Köröversikt
Erbjudanden
Kontakta oss